Özgüvenli Çocuklar

23 kere görüntülendi.
1 min read

Hepimiz gibi çocuklar da gün içinde birçok zorlukla karşılaşıyorlar. Biz de anne babalar olarak hemen harika fikirlerimizle onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Peki bizim fikirlerimiz onlara gerçekten yardımcı oluyor mu dersiniz?
Gelin bu kriz anlarını daha özgüvenli çocuklar yetiştirmek için nasıl fırsata çevirebileceğimize bakalım.☺️
Gerçekten tehlikeli anlar dışında fikirlerimizi ve müdahalemizi kendimize saklarsak, çocuklar problemleriyle başbaşa kalıp “Bu durumda ne yapmalıyım?” sorusunu kendilerine soracaklardır. Biz onların deneyimlerine izin vermeden hazır çözüm önerilerini verdiğimizde belki o an için problem çözülüyor ancak bir sonrakinde tekrar baş etmekte zorlanıyorlar ve destek istiyorlar; çünkü deneyimler ve çözümler satın alınamaz ☺️
Günümüzde çocuklarımız üzülmesin, öfkelenmesin derken kendi içlerindeki gücü keşfetmelerini engelliyoruz. Ancak özgüvenli bireyler problem çözme becerisi olan bireylerdir. Çözemese bile, en azından denedim diyebilendir.
Peki ne yapabiliriz?
Yalnızca durumu tanımayabiliriz. Mesela; “Arkadaşlarının senle oynamak istemediğini ve üzüldüğünü görüyorum, bir düşün bakalım bu sorunu nasıl çözebilirsin, nasıl seçeneklerin var?” yardımcı olmak için güzel bir cümle.
Müdahalelerinizi azaltmaya çalışın, hem siz rahatlayacaksınız, hem de çocuğunuzdaki farkı göreceksiniz.

Latest from Blog

Üstün Yetenekli Çocuklar

Üstün zeka, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)‘ne göre kişinin zeka bölümünün (IQ) çeşitli ölçeklerletespit edilip normların ve